Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Blutorangensaft
- 500 g Glühwein
- 100 g Traubensaft, rot
- 500 g Gelierzucker 2:1
-
2
Msp. Lebkuchengewürz
lub 2 Msp. Stollengewürz - 1 TL neutrales Pflanzenfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2885 kJ / 688 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 152 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20 min
Bratapfelkonfitüre
1 Std. 30 Min
Himbeer-Lillet-Konfitüre
30 Min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 Min
Waldbeer-Prosecco-Konfitüre
25 min
Waldfrucht-Gelee
35 Min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40 Min
Mandarinen-Gelee
30 Min
Bratapfel-Konfitüre
40 Min
Glühwein-Konfitüre
20 min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 Min
Apfel-Mandel-Konfitüre
30 Min