Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Himbeeren
- 20 g Wasser
- 700 g Pfirsiche, entkernt, reif, geschält, in Stücken
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 20 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Kirschkonfitüre
25 min