Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, thin peelings of skin and 30 g juice
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm) - 1200 g liquid vegetable stock (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g large raw prawns, peeled
- 300 g courgettes, sliced
- 2 garlic cloves
- 250 g dried tagliatelle
- 1 Tbsp olive oil
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp fresh chives, chopped
- 1 tsp fresh dill leaves
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1050.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crab & Prawn Linguine
25 min
Seafood Risotto
40 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Marathon Fettucine with Charred Tomatoes and Prawns
50min
Louisiana Rice and Shrimp
25 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min