Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, thin peelings of skin and 30 g juice
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm) - 1200 g liquid vegetable stock (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g large raw prawns, peeled
- 300 g courgettes, sliced
- 2 garlic cloves
- 250 g dried tagliatelle
- 1 Tbsp olive oil
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp fresh chives, chopped
- 1 tsp fresh dill leaves
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1050.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 godz.
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 min
Crab & Prawn Linguine
25 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Creamed Cod
45 min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min