Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 20 g di erbe aromatiche miste fresche ( a piacere)
- 30 g di cipollotto
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Orzo pomodori e ceci
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 250 g di orzo perlato cottura 20 minuti
- 250 g di zucchine, a dadini (2 cm)
- 200 g di pomodorini, in quarti
- 200 g di ceci bianchi in scatola, scolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1411.8 kJ / 337.5 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 419.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30 Min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 Min
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40 min
Insalata di orzo con arance e mandorle
50 Min
Cous cous con fagiolini, mais e erba cipollina
1 Std.
Insalata di cereali con carote al curry, tonno e ceci
40 min
Insalata di farro vegetariana
1h 30min
Insalatona di orzo
40 min
Insalata di orzo
40 min
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55 min
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 min