Urządzenia i Akcesoria
Dżem z owoców leśnych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
1000 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych np. malin, jeżyn, borówek
-
180 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8.5 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2499.5 kJ /
597 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
24.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
151 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1sa 30 dk
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 dk
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1sa
Dżem z czarnej porzeczki
35 dk
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 dk
Powidła śliwkowe
2sa
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 dk
Dżem malinowy
40 dk
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 dk
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1sa 30 dk
Powidła wiśniowe
1sa 55 dk
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 dk