Urządzenia i Akcesoria
Dżem z owoców leśnych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
1000 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych np. malin, jeżyn, borówek
-
180 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8.5 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2499.5 kJ /
597 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
24.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
151 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem malinowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min