Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g owoców jagodowych, świeżych, mieszanych np. malin, jeżyn, borówek
- 180 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2499.5 kJ / 597 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 151 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 24.5 g
- Sód
- 8.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min