
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z owoców leśnych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
owoców jagodowych, świeżych mieszanych np. malin, jeżyn, borówek1000 g
-
cukru180 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
597 kcal /
2499.5 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
151 g
Błonnik
24.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
8.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Dżem malinowy
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min