
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 510 g de filet de poisson blanc par ex., morue, vivaneau rouge, sole ou mérou
- 1 ½ c. à thé de sel au goût, (1 + ½ c. à thé)
- 200 g de jus de lime
- 200 g de tomates italiennes, de type Roma en quartiers et épépinées (environ 3 tomates)
- 100 g d'oignon rouge coupé en morceaux
- 140 g d'huile végétale
- 1 c. à thé d'origan frais au goût (opcjonalnie)
- 15 g de coriandre fraîche feuilles seulement, plus un supplément pour la garniture
- 1 avocat en cubes (1 cm/½ po)
-
tostadas au maïs pour le service
lub biscuit apéritif salé pour le service - 2 limes coupées en quartiers, pour le service
- de sauce piquante pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 564.8 kcal / 2372 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 1105 mg