One pot pasta avec sauce au chou vert et au gorgonzola

One pot pasta avec sauce au chou vert et au gorgonzola

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portion

Składniki

  • 50 g d'oignons divisé par deux
  • 1 gousse d'ail
  • 200 g de chou frisé en morceaux (2-3 cm)
  • 30 g d'huile végétale
  • 450 g d'eau
  • 100 g de crème, tout type
  • 100 g de lait
  • ½ c. à café de sel
  • 2 - 3 pincées de noix de muscade moulue
  • 1 c. à café bombée de pâte de bouillon de légumes
    1 cube cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 300 g pâtes sèches, type Penne
  • 20 - 30 g de graines de tournesol
  • 150 g Gorgonzola en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 771 mg
Białko 23 g
Kalorie 2730 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...