![Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e679d1777b16ba622668ca40392a4d92/Derivates/94d3b3989e446a5602397c46094635f6c8268046.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso Vinaigrette
- 4 oz vegetable oil
- 1 garlic clove
- 1 ½ oz tamari sauce
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz white wine vinegar
- 1 oz sesame oil
- ½ oz water
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp miso paste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Wild Rice Salad
- 8 oz fresh edamame, shelled
- 6 oz asparagus, cut into pieces (1 in.)
- 6 oz wild rice blend
- 1 tsp salt
- 35 oz water
- 2 baby bok choy, halved, thinly sliced (¼ in.) (approx. 8 oz)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2366.4 kJ / 565.6 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1358.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Maple Miso Vinaigrette
5 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30min
Chickpea Ratatouille
1h
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min
Mexican Quinoa Salad
30min