Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
green onions (approx. 3 oz total), cut into pieces (2 in.)
lub 2 shallots, halved - 4 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 4 ½ oz garbanzo flour
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp dried red chili flakes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 6 mint leaves, plus extra to garnish (opcjonalnie)
- 24 oz green peas, frozen
- vegetable oil, to fry
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- 20 oz cherry tomatoes, halved
- red onions, julienned, to taste
- vegan mayonnaise, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 godz. 30 min
Vegan "Crab" Cakes
1 godz. 10 min
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Pumpkin Chili
50 min