Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lasagna
- 2 - 3 tbsp gluten-free flour, to dust
- 1 homemade pasta dough, Gluten-Free Pasta, from Fresh Pasta Homemade
- 2 oz Parmesan cheese, cubed
Mushrooms
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 24 oz fresh cremini mushrooms, sliced
- 6 oz fresh shiitake mushrooms, sliced
- 2 tbsp dried parsley
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel Sauce
- 32 oz whole milk
- 2 oz cornstarch
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 oz unsalted butter, cubed
ASSEMBLY
- extra virgin olive oil, to grease
-
16
oz raclette cheese, deli-sliced or grated
lub 16 oz Gruyère cheese, deli-sliced or grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2937 kJ / 702 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basil Pesto
10min
Steamed Scallion Rolls
3 Std.
Golden Beet Gazpacho
50 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1u. 50min
Rolled Frittata
55 min
Light and Fresh Beet Pasta
20min
Curried Lentils
5h 15min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5 min