Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 mele, sbucciate e tagliate a tocchetti (2 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
Pasta frolla
- 90 g di zucchero di canna
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di fecola di patate
- 2 uova
- 110 g di burro a pezzi + q.b.
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
Crema frangipane
- 150 g di zucchero
- 50 g di gherigli di noci
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di nocciole
- 150 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 50 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1994.3 kJ / 476.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 91.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone con orecchie di biscotto
40min
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3 Std.
Crostata ripiena alle mele
2h
Torta soffice alle albicocche
1h
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1h 30min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Bougatsa
1h
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min
Torta amaretti e mela
2h
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby®
2h
Rotolo al tiramisù
3 Std. 30 Min
Cheesecake al tiramisù
6h 30min