Torta frangipane alle mele

Torta frangipane alle mele

3.9 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 fette

Składniki

  • 6 mele sbucciate e tagliate a tocchetti (2 cm)
  • 1 limone, preferibilmente biologico
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
Pasta frolla
  • 90 g di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di fecola di patate
  • 2 uova
  • 110 g di burro a pezzi + q.b.
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 pizzico di sale
Crema frangipane
  • 150 g di zucchero
  • 50 g di gherigli di noci
  • 50 g di mandorle pelate
  • 50 g di nocciole
  • 150 g di burro a pezzi
  • 2 uova
  • 50 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 476.7 kcal / 1994.3 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 91.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...