Torta frangipane alle mele
TM6 TM5

Torta frangipane alle mele

3.9 (30 ocen)

Składniki

  • 6 mele, sbucciate e tagliate a tocchetti (2 cm)
  • 1 limone, preferibilmente biologico
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)

Pasta frolla

  • 90 g di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di fecola di patate
  • 2 uova
  • 110 g di burro a pezzi + q.b.
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 pizzico di sale

Crema frangipane

  • 150 g di zucchero
  • 50 g di gherigli di noci
  • 50 g di mandorle pelate
  • 50 g di nocciole
  • 150 g di burro a pezzi
  • 2 uova
  • 50 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1994.3 kJ / 476.7 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Błonnik
2.8 g
Sód
91.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy