Crostatine fragole e ganache al cioccolato
TM6 TM5 TM31

Crostatine fragole e ganache al cioccolato

4.7 (39 ocen)

Składniki

Pasta sablée al cacao

  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 70 g di zucchero
  • 100 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 100 - 150 g di confettura di fragole

Ganache al cioccolato

  • 80 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • fragole fresche, a metà
  • frutti di bosco, misti, freschi

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1463.5 kJ / 349.7 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
42.7 g
Tłuszcz
24.4 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
2 g
Sód
123.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy