Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée al cacao
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di zucchero
- 100 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 - 150 g di confettura di fragole
Ganache al cioccolato
- 80 g di cioccolato fondente a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- fragole fresche, a metà
- frutti di bosco, misti, freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1463.5 kJ / 349.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 123.2 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4 Std. 30 Min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 Std. 20 Min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Mini bavaresi alle more
4 Std. 30 Min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4h
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25h 20 min
Tartellette con curd ai lamponi
4h
Semisfere al cioccolato con cuore di fragola
3h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Cheesecake ai lamponi
3 godz. 20 min
New York cheesecake
6h 30min