Pane contadino
TM6

Pane contadino

5.0 (3 oceny)

Składniki

Lievitino

  • 260 g di acqua
  • 200 g di farina di segale
  • 20 g di lievito madre di segale
    lub 2 g di lievito di birra fresco

Starter

  • 25 g di pangrattato
  • 50 g di acqua

Impasto

  • 1590 g di acqua (di cui 90 g fredda)
  • 100 g di farina di segale + q.b.
  • 180 g di farina tipo 1
  • 10 g di sale
  • 10 - 15 g di semi misti (zucca, lino, girasole, ecc.)
  • 1 cucchiaino strutto
  • 30 g di succo di limone

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
7541 kJ / 1932 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
358 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
31 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy