Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 260 g di acqua
- 200 g di farina di segale
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco
Starter
- 25 g di pangrattato
- 50 g di acqua
Impasto
- 1590 g di acqua (di cui 90 g fredda)
- 100 g di farina di segale + q.b.
- 180 g di farina tipo 1
- 10 g di sale
- 10 - 15 g di semi misti (zucca, lino, girasole, ecc.)
- 1 cucchiaino strutto
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 7541 kJ / 1932 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 358 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18h 30min
Pane toscano (TM6)
16hod. 30min
Pane integrale
3h 15 min
Panini al cumino
16hod. 30min
Pane di patate e noci
21h
Pane rustico ripieno
29u.
Lievito madre con farina di segale
96 godz. 20 min
Pane in padella
18h
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21h
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h