![Pane contadino Pane contadino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b982287f-2489-4bac-ab98-77da22a85cf8/Derivates/45934f2a-5a15-4aca-86be-846ae2eed82c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 260 g di acqua
- 200 g di farina di segale
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco
Starter
- 25 g di pangrattato
- 50 g di acqua
Impasto
- 1590 g di acqua (di cui 90 g fredda)
- 100 g di farina di segale + q.b.
- 180 g di farina tipo 1
- 10 g di sale
- 10 - 15 g di semi misti (zucca, lino, girasole, ecc.)
- 1 cucchiaino strutto
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 7541 kJ / 1932 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 358 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane toscano (TM6)
16 Std. 30 Min
Pane veneziano
18h 30min
Rotoli croccanti
9 Std. 30 Min
Pane morbido di farro
19 godz.
Pane al latticello
18h
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane ai semi di girasole
22h
Pane in padella
18h
Pane semplice
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19 godz.
Impasto base per pane
1 Std.