Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 1 g di lievito di birra fresco
- 100 g di acqua + q.b.
- 170 g di farina tipo 0
Impasto
- 1375 g di acqua
- 250 g di farina tipo 0
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6000 kJ / 1434 kcal
- Białko
- 48.4 g
- Węglowodany
- 320.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 38.5 mg
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane integrale
3h 15min
Baguette francese (TM6)
5 Std.
Pane di patate e noci
21h
Pane contadino
19h
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21h
Schiacciatina
2h 20min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane toscano con lievito madre
5 Std.
Impasto base per pane
1 Std.
Bozza pratese
2h 45min
Pane semplice
4 Std.