Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina di farro integrale
Lievitino di segale
- 70 g di acqua
- 5 g di lievito madre di segale
- 50 g di farina di segale integrale
Starter
- 50 g di acqua
- 50 g di fiocchi di farro
Impasto
- 1700 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina di farro
- 50 g di farina di segale integrale + q.b.
- 5 g di psillio
- 10 g di sale
- 10 g di burro
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 310 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 31.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane integrale
3u. 15min
Pane di segale e erbe aromatiche
17 Std. 30 Min
Pane tartaruga
20h
Rotolini di farro
30h
Rosette di farro
17 Std. 30 Min
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21 Std.
Pane di kamut e farro
4h
Pane in cassetta semplice
19h
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Impasto base per pane
1h
Pane semplice
4h