Crostata alle albicocche
TM6 TM5

Crostata alle albicocche

4.2 (6 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 00
  • 150 g di fecola di patate
  • 120 g di burro freddo, a tocchetti
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 1 pizzico di sale

Terminare la preparazione

  • 150 g di confettura di albicocche
  • 500 g di albicocche fresche, snocciolate e tagliate a metà
  • 30 g di zucchero di canna
  • gelato alla crema, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1272.1 kJ / 304 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
51.1 g
Tłuszcz
11.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
1.4 g
Sód
89.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy