![Crostata alle albicocche Crostata alle albicocche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8718b23ea33a223214767e235056b3e/Derivates/3fd63cc5fd8e9d082725948c7a13f878395c286a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero di canna
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 120 g di burro freddo, a tocchetti
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di confettura di albicocche
- 500 g di albicocche fresche, snocciolate e tagliate a metà
- 30 g di zucchero di canna
- gelato alla crema, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1272.1 kJ / 304 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 89.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ripiena alle mele
2 Std.
Muffin al cappuccino
1 Std.
Crostata ai cachi freschi
1 Std.
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Frittelle di fiori di zucca
Brak ocen
Crostata di pere e noci
1h 30min
Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate
9 Std. 30 Min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2 Std.
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
1 Std. 40 Min
Torta soffice cioccolato e caffè
1 Std.
Crostata di scorze di agrumi
2 Std.
Torta soffice alle albicocche
1 Std.