Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais
- 1 oignon de belle taille
- 1 gousse d'ail
- 300 g de restes de viande cuite (bœuf, poulet, porc, agneau, veau)
- 300 g de chair à saucisse
- 2 œufs
- 30 g de lait entier
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pâtes feuilletées
- eau, pour la pâte
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2607 kJ / 623 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Tourte de pommes de terre au cantal
1 godz. 30 min
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Cake à la saucisse de Morteau
1h
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Pâté périgourdin
48h
Tourtes au porc et champignons
1 godz. 30 min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 min
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 godz. 30 min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1 godz. 45 min
Pâté de pommes de terre à la viande
1h 15min
Tourte aux champignons et poulet
2h 15min