Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé (la veille)
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise
- 600 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
La glace aux palets bretons
- 180 g de biscuits types palets bretons
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2716.8 kJ / 649.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 277.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yaourts maison
11 godz. 30 min
Etoiles amandes et caramel
1h 15min
Entremets rose
1u.
Bâtonnets de fromage et de graines de potiron
Keine Bewertungen
Mille-feuille vanille, caramel et noix de pécan
13h 10min
Chocolat liégeois
4h 30min
Planche de beurre au pesto d'épinards
15min
Préfou à l'ail, au chèvre et au miel
3h
Flammekueche au chèvre et oignon rouge
1 Std. 55 Min
Cheesecake à la betterave
3h 15min
Miniclafoutis de légumes
45 min
Tartelettes au citron meringuées
14ωρ. 15 λεπτ.