Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé (la veille)
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise
- 600 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
La glace aux palets bretons
- 180 g de biscuits types palets bretons
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2716.8 kJ / 649.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 277.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Samoussas au fromage
30 min
Chocolat liégeois
4h 30min
Rolls au chocolat et caramel
2 godz. 10 min
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Virgin mojito aux fruits de la Passion
10min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Préfou à l'ail
3h 10min
Fondant baulois aux pépites de caramel
8 godz.