Versatile chunky soup

Versatile chunky soup

4.2 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 - 25 g
  • mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (2 cm)
    100 - 150 g
  • mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (2 cm)
    350 - 400 g
  • mixed frozen vegetables (opcjonalnie)
    50 g
    50 g frozen green peas
  • water
    700 - 800 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • salt
    ½ - 1 tsp
    ½ - 1 tbsp soy sauce
  • dried pasta for soup
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 160 kcal / 670 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...