![Gruyerè and black olive breads (Olivettes) Gruyerè and black olive breads (Olivettes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3e2d489f-f28f-4d27-a552-215f0e8d3d61/Derivates/df9ae7ac-dc77-468b-a2a5-53a7080dc15a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 200 g water
- 40 g olive oil
-
15
g fresh yeast
lub 1 ½ tsp dried instant yeast - 350 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- 150 g black olives, pitted
- 1 egg, beaten with a little salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2457 kJ / 587 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potato Curry Soup
35 Min
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
4h 35 min
Clam Chowder
55min
Sweet monkey bread
3h
Spiced Eggnog
4 Std. 30 Min
Avocado mayonnaise
15 Min
Pissaladière
1 Std. 30 Min
Homemade Pie Crust
1 Std. 30 Min
Salmon and coleslaw filling for sandwiches
15 Min
Passion Fruit Tart with Meringue
5h 10 min
Rustic Spice Mix for Bread
5 Min
Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam
1 Std. 45 Min