Conchiglie pasta with fresh tomato sauce and goat's cheese

Conchiglie pasta with fresh tomato sauce and goat's cheese

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • goat's cheese medium hard, cut into pieces (2-3 cm)
    80 g
    80 g Parmesan cheese, cut into pieces (2-3 cm)
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • garlic clove
    1
  • ripe tomatoes seeds removed and cut into cubes (0.5-1 cm)
    300 g
    300 g canned cherry tomatoes, cut into cubes (0.5-1 cm)
  • fine salt
    1 ½ tsp
  • fresh basil leaves washed and dried
    1 sprig
  • water
    650 g
  • pasta, dried, type conchiglie or other short type dried pasta
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...