![Conchiglie pasta with fresh tomato sauce and goat's cheese Conchiglie pasta with fresh tomato sauce and goat's cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC19EDFF-F9F5-45D8-80A6-83DA99C08C82/Derivates/FDAB290C-5650-4585-9374-F950ED18F593.jpg)
Wersje kompatybilne
Conchiglie pasta with fresh tomato sauce and goat's cheese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g goat's cheese, medium hard, cut into pieces (2-3 cm)
lub 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (2-3 cm) - 20 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
-
300
g ripe tomatoes, seeds removed and cut into cubes (0.5-1 cm)
lub 300 g canned cherry tomatoes, cut into cubes (0.5-1 cm) - 1 ½ tsp fine salt
- 1 sprig fresh basil, leaves washed and dried
- 650 g water
- 350 g pasta, dried, type conchiglie or other short type dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matzo Ball Soup
1 godz. 20 min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50 min
Butternut Squash Ravioli Soup
35 min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45 min
Sautéed vegetables
15 min
Gnocchi tricolore
35 min
Spanish cheesecake (quesada pasiega)
45 min
Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash
45 min
Pumpkin Risotto
50 min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Savoury crêpes
45 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min