
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Stängel Dill abgezupft
- 200 g Schmand
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
- 300 g Gruyère in Stücken
- 200 g Sahne
- 100 g Milch
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 100 g geräucherter Lachs
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 363 kcal / 1521 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 568 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1 godz.
Camembert-Galettes
1 godz. 40 min
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1 godz. 45 min
Kräuterkuchen
2 godz.
Garnelen-Knoblauch-Tarte
1 godz. 45 min
Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce
1 godz. 30 min
Reibekuchen-Tarte mit Spinatcreme und Lachs
1 godz. 15 min
Trauben-Käse-Quiche mit Walnüssen
45 min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 godz. 15 min
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Spanische Tortilla
45 min