Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 6 Filoteigblätter, aus dem Kühlregal
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 g Bergkäse, in Stücken
- 200 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 200 g Crème fraîche
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 727 kJ / 174 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 538 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35 min
Reibekuchen-Pizza mit Roastbeef
1h
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1 godz. 15 min
Lamm unter der Ziegenkäsehaube mit Portwein-Zwiebel-Risotto
1 godz. 15 min
Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Tiroler Speck-Muffins
40min
Gemüsepuffer mit Lachstopping
40min
Quiche mit Schinken und Spinat
1 Std. 20 Min
Spargel-Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Tarte Tatin mit Zwiebeln und Baconjam
1h
Kürbis-Tarte
2 Std. 35 Min
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1 godz. 15 min