Camembert-Galettes

Camembert-Galettes

2.7 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Dinkelmehl Type 630
    80 g
    80 g Weizenmehl Type 550
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Butter in Stücken
    180 g
  • Eier
    3
  • Wasser
    5 - 10 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Ricotta
    250 g
  • Senf
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Camembert (würzig), davon 100 g in Würfeln (5 mm), 50 g in dünnen Scheiben
    150 g
  • Apfel in sehr dünnen Scheiben
    1
  • Rucola zum Belegen
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 3348 kJ / 800 kcal
Tłuszcz 56 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...