Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g Dinkelmehl Type 630
lub 80 g Weizenmehl Type 550 - 150 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 180 g Butter, in Stücken
- 3 Eier
- 5 - 10 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 250 g Ricotta
- 2 TL Senf
- ½ TL Pfeffer
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 150 g Camembert (würzig), davon 100 g in Würfeln (5 mm), 50 g in dünnen Scheiben
- 1 Apfel, in sehr dünnen Scheiben
- 30 g Rucola zum Belegen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3348 kJ / 800 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2 godz.
Parmesan-Tarte mit frischem Gemüse
1 Std. 30 Min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 Std. 30 Min
Halloumi-Sandwich mit Ofengemüse
1h
Västerbotten Quiche
1 Std. 30 Min
Brioche mit Cremelikör
5h
Käsesoufflés mit Salat
55 Min
Pikante Waffeln mit Räucherlachs
1 Std. 30 Min
Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce
1 Std. 30 Min
Tarte Tatin mit Tomaten
1 godz. 40 min
Mediterrane Tomaten-Galette
1 Std. 15 Min
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1h 45min