Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 170 g Wasser
- 15 g Hefe
- 120 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- 450 g Cherry-Tomaten, bunt, gemischt, halbiert
- 60 g Oliven, schwarz, entsteint
- 1 - 2 Knoblauchzehen, in Scheiben, nach Geschmack
- 5 - 8 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft, nach Geschmack
- 1 - 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 3 Stängel Oregano, abgezupft
-
80
g Manchego Käse, in Stücken
lub 80 g Parmesan, in Stücken - ¼ TL Pfeffer
- 2 TL Orangenmarmelade (z. B. bitter)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 951 kJ / 227 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane alla Parmigiana
1h 10min
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1 godz. 25 min
Auberginen-Pasta
30 Min
Fenchel-Focaccia
2h
Mediterrane Tomaten-Galette
1 Std. 15 Min
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2h
Gegrillter Lachs mit Currysalz
30 Min
Paprika-Oliven-Tortilla
1 Std. 20 Min
Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing
3h