Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 60 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Käse-Zwiebel-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Olivenöl
- 150 g Cheddar, gerieben
- 50 g Blauschimmelkäse (z. B. Stilton), in Stücken
- 150 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 4 Eier
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2295 kJ / 549 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 536 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce
1h 15 min.
Tomaten-Ricotta-Quiche mit Spinat
1h 30 min.
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30min
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1h 45 min.
Kartoffeltarte mit Tomaten
1h 30 min.
Spanische Tortilla
45 min.
Blumenkohl-Korma
40 min.
Kräuter-Ricotta-Tarte (Low Carb)
1h 45 min.
Laugenknödel mit Käsekern
1h
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1h
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40 min.