![Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F717C808-7FE0-4371-8C27-BFFB446CC91B/Derivates/4a49da66-a67d-49af-866f-8ec16f31231c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bieta
- 1200 g di acqua
- 200 g di carote a cubetti (2 cm)
- 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (1 cm)
- 100 g di peperone rosso a cubetti (2 cm)
- 100 g di peperone giallo a cubetti (2 cm)
- 200 g di bulbi di finocchio a fette
- 150 g di porro a rondelle
- 250 g di zucchine a cubetti (2 cm)
- 10 g di sale
- 500 g di pasta secca tipo mezze penne
- sale q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- erbe aromatiche a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1222 kJ / 292 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata con pollo al vapore, kiwi, Feta e cavolo riccio
35min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 min
Broccoli e patate con salsa al formaggio erborinato (Bimby Friend)
35min
Insalatona con asparagi al Varoma
45 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1 godz.
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 min
Verdure al vapore con salsa al curry
1 godz. 10 min
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35min
Pollo al vapore con carciofi su letto di agretti
50 min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min