Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bieta
- 1200 g di acqua
- 200 g di carote a cubetti (2 cm)
- 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (1 cm)
- 100 g di peperone rosso a cubetti (2 cm)
- 100 g di peperone giallo a cubetti (2 cm)
- 200 g di bulbi di finocchio a fette
- 150 g di porro a rondelle
- 250 g di zucchine a cubetti (2 cm)
- 10 g di sale
- 500 g di pasta secca tipo mezze penne
- sale q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- erbe aromatiche a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1222 kJ / 292 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30min
Verdure al vapore con salsa al curry
1h 10min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min
Piselli al naturale
1h 40 min
Insalata di cavolfiori e patate
30min
Verdurine in insalata con formaggio di capra
35min
Finocchi ripieni al cous cous
1h
Pollo al Varoma con verdure e salsa ai peperoni
1h
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55p
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50min
Tiella di verdure a vapore
1h 20min