![Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2298531272ba0350aa92231b429d800a/Derivates/b7839325595989abbeaeddb58d9a051d20c1f6d5.jpg)
Wersje kompatybilne
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di Parmigiano Reggiano
- 250 g di ricotta di pecora
- 1 uovo
- 15 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 scalogno a metà
- 30 g di prosciutto cotto a listarelle
- 2 cucchiaini di semi di sesamo
Crema al caprino e verza
- 100 g di caprino morbido
- 50 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di verza a listarelle
- 1 cucchiaio di aceto di lamponi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 670.1 mg
Alternatywne przepisy
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1 Std.
Panini morbidi al sesamo segnaposto
4h
Sformatini patate e porri
55 min
Sformatini di agretti
1 Std.
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1 Std.
Sformato tricolore
1h 30min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Tortilla di patate al vapore
45 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Polpette di ricotta al sugo
50 Min