Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di ricotta, ben scolata dal siero
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 130 g di fave fresche, sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 221 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1小时 20 分钟
Flan al cavolo viola
55min
Frittatine alle cime di rapa
1 Std.
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1 Std.
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga
1 Std.
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e provola
1 Std. 30 Min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Sformatini di agretti
1 Std.
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min