![Finocchi al gratin vegan (di Rubina Rovini) Finocchi al gratin vegan (di Rubina Rovini)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68bf69d5-5946-4aad-9ac8-59af9898b524/Derivates/05c76d26-ec85-48bf-a44a-a7a56fb70c3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei finocchi a vapore
- 4 finocchi
- 250 g di acqua
Besciamella al curry (vegan)
- 50 g di farina
-
30
g di olio di cocco
lub 30 g di olio di riso - 700 g di bevanda a base di cocco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino raso di curry in polvere
Terminare la preparazione
- 40 g di mandorle a lamelle
- foglioline di prezzemolo q.b.
- 1 lime, la scorza tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 178 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di agnello ripieno sottovuoto con contorno di agretti
3 godz. 45 min
Zucca con condimento di guanciale al balsamico a Cottura Lenta
4h 30min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min
Finocchi alla valdostana
40min
Hummus di cicerchie e zucca arrosto
10 Std.
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 Min
Crauti
96 Std.
Insalata di quinoa e tofu
55 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Carciofi stufati
30min
Fagiolini insaporiti
25 menit
Funghi insaporiti (300 g)
25 menit