Crostata salata alle mandorle con zucchine
TM6 TM5

Crostata salata alle mandorle con zucchine

4.2 (40 ocen)

Składniki

Pasta sablée alle mandorle

  • 320 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 30 g di mandorle pelate
  • 130 g di burro freddo, a tocchetti
  • 1 uovo
  • 3 g di sale

Ripieno

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 50 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck a cubetti
    lub 100 g di pancetta a cubetti
  • 350 g di zucchine a pezzi (3 cm circa)
  • 250 g di ricotta fresca, ben scolata
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1326.6 kJ / 317.1 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
22.6 g
Tłuszcz
21.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
1.6 g
Sód
353.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy