Wersje kompatybilne
Honey semifreddo with warm figs and walnuts (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g icing sugar
- 2 eggs, separated
- 20 g honey, plus 1 tbsp extra to drizzle
- 40 g thickened cream
- 280 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
- 4 fresh figs, cut into quarters
- 2 tbsp walnuts, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548.8 kJ / 131.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 41.9 mg
Alternatywne przepisy
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 min
Quick herb paste
10 min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 Std. 10 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1u. 5min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1hod. 40min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Steamed greens with lemon feta
20min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40min