Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 onion, quartered
- 1 celery stalk
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 bay leaves
- 1 lemon, finely grated zest and juice, to taste
- 8 black peppercorns
- 8 cloves
- 1 pinch chilli flakes
- 1 uncooked, whole chicken (1.2-1.4 kg)
- 60 g walnut oil
- 4 tsp sweet paprika, plus extra for sprinkling
- 2 slices sourdough bread (thick) (approx. 100 g)
- 40 g unsalted butter, diced
- 50 g red onion, quartered
- 3 garlic cloves, crushed
- ½ tsp hot paprika
- 175 g halved walnuts
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 150 g natural yoghurt
- 10 g fresh tarragon leaves, roughly chopped, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 504 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Beef Madras
1h 30min
Prawn Xacuti
1h 20 min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20 min
Quick Lamb Dhansak
45min
Lentil Curry Stew with Chicken
8h 35 min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Pork Vindaloo
4h
Beef Chipotle Soup
55min
Lentil curry stew with chicken
8h 35 min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1j 55 menit
Mardi Gras Meatballs
1 godz. 5 min