Wersje kompatybilne
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g hard goat's cheese, diced (1 cm)
- 50 g blanched hazelnuts
- 25 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 25 g plain flour
- 300 g milk
- 2 tsp English mustard
- 4 medium eggs, separated
- 50 g watercress, leaves and small stalks only, plus extra for garnishing
- ½ tsp fine sea salt
- water, boiling, for cooking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 951 kJ / 227 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
Alternatywne przepisy
Celeriac and Apple Soup
55min
Summer Pudding
8h 30 min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min
Béarnaise Sauce
20 min
Quick Cheese Soufflés
45min
Hollandaise Sauce
15min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1h
Bordelaise Sauce
55min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Watercress Soup
25min
Salsa Verde
10min