Insalata di finocchi con arance e pinoli

Insalata di finocchi con arance e pinoli

4.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 350 g di bulbo di finocchio tagliato a pezzi (4x4x7 cm)
  • 50 g di aceto
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 65 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di scorza di arancia (senza la parte bianca) grattugiata
  • 10 g di senape
  • 35 g di sciroppo di agave
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 45 g di pinoli
  • 200 g di arancia, preferibilmente biologica pelata a vivo
  • 5 g di mentuccia tritata
  • baguette per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 656.3 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 1113.9 kJ / 266.2 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...