Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau
La crème chantilly au café
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 40 g de sucre glace
- 2 c. à café de café instantané
- 100 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2494 kJ / 597.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 70.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel salé et mousse au chocolat
45 Min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25 dk
Crème dessert au caramel
1sa
Parfait au caramel
7 Std.
Mousse au chocolat blanc et framboises
1h 35 min
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2 Std.
Glace au caramel au beurre salé
14 Std.
Croquants aux noix
1 Std. 30 Min
Cupcakes pommes et caramel
40 dk
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 Std. 45 Min