Wersje kompatybilne
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 3 oz fennel bulb, trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube (reserve fronds to garnish)
- 2 oz red onion, cut into wedges (see Tip)
- 1 radicchio, cut into wedges
- ice cold water
- 2 oranges whole, peel and white pith removed
Orange Balsamic Vinaigrette
- 7 oz vegetable oil
- 3 oz orange juice
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz honey
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 8 oz feta cheese, crumbled
- ½ avocado, sliced
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8578.2 kJ / 2050.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 199.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 662.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1h 15 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 min
Hummus
10min
Broccoli Stem Slaw
15min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5min
Sicilian Shrimp Salad
30 min
Ramen Noodle Soup
40 min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20 min