Wersje kompatybilne
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 3 oz fennel bulb, trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube (reserve fronds to garnish)
- 2 oz red onion, cut into wedges (see Tip)
- 1 radicchio, cut into wedges
- ice cold water
- 2 oranges whole, peel and white pith removed
Orange Balsamic Vinaigrette
- 7 oz vegetable oil
- 3 oz orange juice
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz honey
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 8 oz feta cheese, crumbled
- ½ avocado, sliced
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8578.2 kJ / 2050.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 199.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 662.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Golden Beet Gazpacho
50 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 Min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 Min
Mediterranean Farro Salad
1j 35 menit
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 Min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 Min
Southwest Quinoa
40 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 Min