
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło do natłuszczenia
- 2 łyżki migdałów, mielonych
-
20
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 20 g ksylitolu - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 500 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
- 50 g mleka
- 50 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
- owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 216.3 kcal / 905.2 kJ
- Białko
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 564.8 mg