
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia
- 2 łyżki migdałów, mielonych
-
20
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 20 g ksylitolu - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 500 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 50 g mleka
- 50 g białka w proszku, naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
- owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 905.2 kJ / 216.3 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 564.8 mg
Alternatywne przepisy
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Batoniki proteinowe
50 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Zielony omlet na białkach
35 min