Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy sernik z jabłkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
2 łyżki migdałów, mielonych
-
20 g ksylitolu20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
500 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
50 g mleka
-
50 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
-
owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
564.8 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
905.2 kJ /
216.3 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo z kurczakiem
30 Min
Batoniki proteinowe
50 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 Std. 20 Min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 Std. 45 Min
Kokosowy omlet z białek
45 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 Std. 55 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 Std. 45 Min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 Std. 10 Min
Chleb twarogowy z jajkami (niskowęglowodanowy)
1 Std.
Owsiane brownie z mango
1 Std.