Urządzenia i Akcesoria
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody letniej250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej430 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cukru50 g
-
soli1 łyżeczka
Farsz
-
cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół4
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
sosu sojowego2 łyżki
-
wina ryżowego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru10 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)1 szczypta
-
oleju sezamowego2 łyżki
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
266.7 kcal /
1115.9 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
490 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM5)
1 godz.
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
2 godz. 5 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min