Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei

Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei

4.4 167 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    300 g
  • Basilikum abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    30 g
  • Minze abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    100 g
  • Zitrone, unbehandelt 1 TL Schale fein abgerieben und 20 g Saft ausgepresst
    1
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Wasser und mehr zum Kochen
    1300 g
  • Eier
    4
  • Tagliatelle
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1597 mg
Białko 28 g
Kalorie 2873 kJ / 687 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...