Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 30 g Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 10 g Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 TL Schale fein abgerieben und 20 g Saft ausgepresst
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1300 g Wasser und mehr zum Kochen
- 4 Eier
- 250 g Tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2873 kJ / 687 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1597 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 Min
Cheese-Makkaroni
30 Min
Pesto Eggs auf Röstbaguette
45 Min
Grüne Kokos-Pasta
20 min
Spaghettinester mit Auberginencreme
40 Min
Linguine mit Pesto Primavera
20 min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55 Min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 Min
Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce
30 Min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 Min
Burrata mit marinierten Cherry-Tomaten und Pesto-Risotto
45 Min
Grünes Risotto
35 Min