Südafrikanischer Gewürzreis

4.6 834 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Koriander abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    4 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    30 g
  • Möhren in Stiften (1 x 2 cm)
    200 g
  • Kartoffeln in Würfeln (1-2 cm)
    300 g
  • Reis, parboiled
    250 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Essig
    20 g
  • Zucker
    30 g
  • Curry
    5 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Rosinen
    30 g
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    ½ TL
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Rinderhackfleisch grob zerzupft
    500 g
  • Bananen, reif in Scheiben (1 cm), zum Garnieren
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 991 mg
Białko 18 g
Kalorie 1994 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...