Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Koriander, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 250 g Reis, parboiled
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Essig
- 30 g Zucker
- 5 g Curry
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 30 g Rosinen
- ½ TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 300 g Kartoffeln, in Würfeln (1-2 cm)
- 200 g Möhren, in Stiften (1 x 2 cm)
- 500 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft
- 2 Bananen, reif, in Scheiben (1 cm), zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1994 kJ / 477 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 991 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirsepilaw mit Hähnchen und Cherry-Tomaten
50 min
Schwarze-Bohnen-Chili mit Schokolade
1h 25 min
Meatballs Tikka Masala
50 min
Cashew-Hähnchen
40 min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30min
Blumenkohl-Korma
40 min
Winterpilaw mit Steckrüben und Blumenkohl
1 Std.
Indischer Gemüsereis
1 Std.
Chicken Korma
45 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Ajvar-Couscous mit Hähnchen
30min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min