Urządzenia i Akcesoria
Mediterraner Sonnenweizensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen
Składniki
-
Sonnenweizen (z. B. von Ebly)150 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe halbiert1
-
Olivenöl10 g
-
Aubergine in Würfeln (1 cm)100 g
-
Zucchini in Würfeln (1 cm)100 g
-
gelbe Paprika in Würfeln (1 cm)100 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Wasser200 g
-
Zitronensaft20 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
italienische Kräuter, getrocknet½ TL
-
Rucola zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1190 mg
Białko
13 g
Kalorie
1664 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
15.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rote-Linsen-Protein-Salat
25 min
Rote-Linsen-Protein-Salat
25 min
Gemüse-Avocado-Wraps
30 min
Kichererbsen-Salat
15 min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30 min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1 godz.
Mediterraner Dinkel-Salat
30 min
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20 min
Gebratener Kichererbsensalat
45 min
Süßkartoffel-Sonnenweizen mit Feta
1 godz.
Auberginen-Paprika-Pasta
30 min
Mediterraner Graupensalat
50 min