Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 1 - 2 Knoblauchzehen, in Scheiben
- 300 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 1 Bund Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 2 Möhren (ca. 130 g), in Stücken
- 1 Porreestange (ca. 300 g), in Ringen (2 cm)
- 250 g Jasminreis
- 400 g Wasser
- 40 g Sojasauce
- 30 g Fischsauce
- 1 Limette, unbehandelt, 1-2 TL Schale fein gerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Eier, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1632 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asiatisches Pilaw mit Garnelen
45min
Grünes Garnelen-Curry mit Blumenkohl-Reis
50min
Gefüllte Auberginen
50min
Kantonesischer Garnelen-Reis
50min
Kabeljau mit Minze und Linsenstampf
45min
Pad Thai
40min
Garnelen-Fajitas mit Joghurt-Guacamole und Sprossen
25 Min
Asia-Reis mit Garnelen
40min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30min
Thai-Glasnudelsalat
30min
Ziegenkäse-Pasta mit Avocado
25 Min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min