Soupe de lentilles aux épinards et au poulet

Soupe de lentilles aux épinards et au poulet

4.7 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'échalotes
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 500 g de lait de coco
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule
  • 250 g de poulet en morceaux
  • du sel et un peu pour la finition
  • du poivre moulu
  • 200 g d'épinards frais en lamelles
  • poivre moulu pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 514 kcal / 2142 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...