Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g d'eau
-
1
c. à soupe bombée de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes - 400 g de lentilles sèches
- 100 g de riz
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de concentré de tomate (opcjonalnie)
- 15 g de vinaigre
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g d'oignons, coupés en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mujaddara (Riz au lentilles)
1 godz.
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25min
Riz aux haricots
12h
Mijoté de lentilles et légumes verts
55min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Risotto de boulgour aux petits pois, ricotta et jambon
35min
Ragoût de chou à la dinde
40min
Paëlla veggie
50min
Bowl de lentilles et légumes verts
40min
Spaghetti complets, sauce aux lentilles et carottes
45 min
Chili de pois chiches
45 min