Urządzenia i Akcesoria
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
240 g mąki pszennej
-
120 g wody letniej
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
30 g sera grana padano30 g sera parmezan
-
350 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
80 g salami pepperoni w cienkich plastrach (patrz wariant)
-
mąka pszenna do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1594.5 mg
Białko
34.8 g
Kalorie
3017.5 kJ /
721.2 kcal
Tłuszcz
40.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
55.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Pizza Texas barbecue
1 godz. 40 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Pizza rzymska
24 godz.
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min