Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem

Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem

4.7 265 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja

Składniki

  • 1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (ok. 250 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 10 g miodu
  • 1 łyżka orzechów, mieszanych posiekanych, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 269.9 kcal / 1129.5 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 42.7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 98.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...