Urządzenia i Akcesoria
Sos ranczerski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
520 g
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
250 g majonezu
-
120 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki białego octu winnego
-
1 kropla sosu Tabasco®
-
50 - 100 g maślanki do uzyskania pożądanej konsystencji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
462.6 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
1611.6 kJ /
385.2 kcal
Tłuszcz
40.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1h 30min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45min
Sos Reuben
10min
Sos do potraw z grilla
15min
Konfitura z boczku i cebuli
25min
Sos duński
15min
Kremowy dip z fety
5min
Twarożek ziołowy
10min
Tzatziki
15min