Urządzenia i Akcesoria
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Farsz
-
10 g grzybów mun, suszonych
-
wrząca woda do namoczenia
-
100 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g pora tylko biała część, w 1 kawałku
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 ząbki czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
25 g oleju
-
10 g sosu sojowego
-
100 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zawijanie i pieczenie sajgonek
-
woda letnia, do namaczania
-
16 płatów papieru ryżowego
-
olej do posmarowania
-
słodki sos chili do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
157.3 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
313 kJ /
74.8 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1u. 50min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1u.
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2u.
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1u.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1u. 30min
Koreański ramen z tofu
50min
Jiaozi z wołowiną i porem
1u. 30min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1u. 15min
Wegański pad thai z tofu
45min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min