
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Farsz
-
10 g grzybów mun, suszonych
-
wrząca woda do namoczenia
-
100 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g pora tylko biała część, w 1 kawałku
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 ząbki czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
25 g oleju
-
10 g sosu sojowego
-
100 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zawijanie i pieczenie sajgonek
-
woda letnia, do namaczania
-
16 płatów papieru ryżowego
-
olej do posmarowania
-
słodki sos chili do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.8 kcal /
313 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
14.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
157.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1 godz. 30 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min