![Sformato tricolore Sformato tricolore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d7497324f7b9c2c76df7c3d28671cd6d/Derivates/35f96d81c5965fd08ecc3caf4568cbeb55f89ad1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di patate, pelate e se necessario tagliate a metà
- 250 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1600 g di acqua
- 250 g di spinaci in foglia surgelati
- 20 g di concentrato di pomodoro
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 350 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1206.6 kJ / 288.4 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 697.4 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 Std.
Sformatini patate e porri
55 Min
Sformatini di agretti
1 Std.
Pane agli spinaci
3 Std.
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40 分钟
Tortilla di patate al vapore
45 分钟
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 分钟
Burger di ceci al rosmarino
20 分钟
Burger ceci e rucola
40 分钟
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Polpette di ricotta al sugo
50 Min