Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di patate, pelate e se necessario tagliate a metà
- 250 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1600 g di acqua
- 250 g di spinaci in foglia surgelati
- 20 g di concentrato di pomodoro
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 350 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1206.6 kJ / 288.4 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 697.4 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Licurdia calabrese
1h
Polpette di fave e pecorino
40min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Insalata veloce con verdure crude
15 Min
Cheesecake al Prosecco
5h
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa
2h
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h